ساده ترین روش برنامه ریزی کنکور همه رشته ها؛ ماهانه و هفتگی

آخرین بروزرسانی: 25 دی 1403

یکی از مهم ترین ملزومات موفقیت و ایجاد انگیزه در هر کاری مسلما برنامه ریزی صحیح و کاربردی می باشد. بدون شک شما دانش آموز عزیز که تصمیم دارید با غول کنکور روبرو شوید، باید یک برنامه ریزی صحیح برای کنکور داشته باشید. شما با حجم عظیمی از اطلاعات روبرو هستید پس با یک برنامه ریزی کنکور اصولی و صحیح می توانید خود را به ساحل موفقیت برسانید.

ما اینجا هستیم که به شما کمک کنیم از این مسیر پر فراز و نشیب کنکور به راحتی عبور کنید. پس به هیچ عنوان نگران برنامه ریزی کنکور خود نباشید.
ما در این مقاله شما را با انواع برنامه ریزی هوشمندانه کنکور آشنا می‌کنیم. حتی شما دوست عزیزی که دیر به فکر برنامه ریزی کنکور افتاده‌اید.

برنامه ریزی کنکور  1404 را چگونه انجام دهم؟

برنامه ریزی کنکور راهیست که به شما کمک می کند به مطالب درسی اشراف کامل پیدا کنید و استرس و سنگینی این حجم از مطالب را راحت تر به دوش بکشید.
ما با توجه به مطالب و حجم دروس، آموزش برنامه ریزی کنکور را از صفر تا صد با استاندارهای روز مشاوره، گام به گام به شما ارائه می دهیم. به طوری که شما با یادگیری برنامه ریزی صحیح برای کنکور، میتوانید یک برنامه منحصر به فرد برای خود نوشته و تغییرات شگفت انگیزی را در روند تحصیل و موفقیت خود مشاهده کنید.

بعضی از کنکوری‌ها بنا به دلایلی هنوز نتوانسته‌اند از یک مشاور کنکور خوب کمک بگیرند. ما اینجاییم که به همه شما عزیزان کمک کنیم تا بتوانید با برنامه ریزی هوشمندانه کنکور، خیز بلندی به سمت موفقیت بردارید.

انواع روش‌های برنامه ریزی کنکور

یکی از مهم‌ترین ابزارهای موفقیت تحصیلی، برنامه ریزی کنکور است و انواع مختلفی دارد که بر اساس عوامل مختلف دسته‌بندی می‌شود. یکی از این عوامل، آموزش برنامه ریزی کنکور برای مدت زمان‌های مختلف است که می‌توانید آن را به سه دسته کوتاه‌مدت، میان مدت و بلندمدت تقسیم کنید.

1. برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت

برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت تحصیلی را اغلب برای دوره‌های زمانی کوتاه، مانند یک هفته، یک ماه یا یک ترم تحصیلی تنظیم می کنید. در این نوع برنامه ریزی صحیح برای کنکور، بیشتر تمرکز روی تکالیف و دروس مشخص شده همان بازه زمانی است.

به‌ عنوان مثال، برای موفقیت در برنامه ریزی کنکور، می‌توانید یک برنامه هفتگی طراحی کنید که مشخص کند در هر  روز چه دروسی را باید مطالعه کنید و چه تعداد تست را بزنید.

برنامه ریزی کوتاه‌مدت باید دقیق و انعطاف‌پذیر باشد. به‌عنوان مثال، دروسی که در آن‌ها ضعف دارید را در ساعاتی بخوانید که تمرکز بیشتری دارید.

مشخص می کنید که چند ساعت باید درس بخوانید و برای هر درس چه تعداد تست باید بزنید و کدام دروس را در زمان‌های مختلف مطالعه کنید.هرچه این برنامه دقیق‌تر و تعهد شما به اجرای آن بیشتر باشد، موفقیت در کنکور تضمین‌شده‌تر خواهد بود.

2. برنامه‌ریزی میان‌مدت کنکور

این نوع برنامه ریزی کنکور معمولاً به صورت هفتگی یا روزانه  توسط خود شما باید تنظیم شود. این برنامه ریزی هوشمندانه کنکور جزییات بیشتری نسبت به برنامه بلندمدت دارد.

در مقایسه با برنامه ریزی بلند مدت، باید برای شب و روز بعد خود برنامه ریزی داشته باشید.در برنامه ریزی هوشمندانه کنکور بصورت میان‌مدت مشخص می‌کنید که در طول هفته چند ساعت مطالعه خواهید کرد، می دانید چه تعداد تست می‌زنید و کدام مباحث را مرور می‌کنید.

برنامه‌ریزی میان‌مدت با تمرکز بر اهداف کوتاه‌تر، عملکرد شما را در طول هفته بهبود می‌بخشد. اگر هنوز آموزش برنامه ریزی کنکور را دریافت نکرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم برنامه ریزی خود را به مشاوران حرفه‌ای کنکور الوند بسپارید تا یک برنامه ریزی صحیح برای کنکور دریافت کنید.

 

این تصویر برنامه ریزی کنکور است
برنامه ریزی کنکور

 

3. برنامه‌ریزی بلندمدت

برنامه‌ریزی بلندمدت را برای بازه‌های زمانی طولانی‌تر طراحی می کنید، مانند یک سال تحصیلی یا کل دوران آماده‌سازی خود برای کنکور. این برنامه ریزی هوشمندانه کنکور اهداف کلی را مشخص می‌کند؛ برای مثال، مشخص می‌کنید که تا پایان یک ماه چه مباحثی را مطالعه می کنید و چه مقدار پیشرفت داشته باشید.

در این نوع برنامه‌ریزی، ابتدا مدت زمان باقی‌مانده تا کنکور را مشخص می‌کنید. سپس تعیین می‌کنید که در هر هفته، چه مباحث و دروسی باید مطالعه شوند. آموزش برنامه ریزی کنکور بلندمدت به شما یک دید کلی می‌دهد. برنامه ریزی کنکور بلندمدت کمک می‌کند تا با مدیریت زمان، تمامی مباحث را به‌صورت منظم مرور کنید و چیزی را از قلم نیندازید.

به‌عنوان مثال، ممکن است هدف‌گذاری کنید که تا هفته دهم، زیست‌شناسی پایه دوازدهم را یک بار مرور کنید یا از تاریخی مشخص، دوران جمع‌بندی را آغاز کنید. این روش باعث می‌شود هیچ مبحثی از قلم نیفتد و همه دروس به موقع مطالعه و مرور شوند.

 

این تصویر جدول مقایسه انواع برنامه ریزی کنکور است
جدول مقایسه انواع برنامه ریزی کنکور

راهبردهای برنامه ریزی صحیح برای کنکور 

در برنامه‌ریزی کوتاه مدت و بلند مدت باید نکاتی را در نظر بگیرید تا بتوانید بر تمام مباحث درسی و مدت زمانی که فرصت مطالعه دارید مشرف شوید. خواندن مطلب را ادامه دهید تا بیشتر با راهبردهای برنامه ریزی هوشمندانه کنکور آشنا شوید.

قبل از شروع برنامه‌ریزی باید تعیین دقیق درس، مبحث، زمان پیشنهادی، بازه‌های مطالعه و تکنیک تست‌زنی، نوع تست و موارد مشابه را مورد بررسی قرار بدهیم. به طور کلی سه نوع برنامه ریزی راهبردی کنکور وجود دارد که به ترتیب شامل موارد زیر هستند:

  • برنامه‌ریزی حجمی
  • برنامه‌ریزی زمانی
  • برنامه‌ریزی حجمی – زمانی

 

این تصویر آموزش برنامه ریزی کنکور است
آموزش برنامه ریزی کنکور

 

برنامه ریزی حجمی

در برنامه‌ریزی حجمی برای کنکور، به میزان مطالعه‌ای که باید انجام دهید بیشتر توجه کنید. جزئیاتی مانند زمان پیشنهادی در این برنامه ریزی کنکور مطرح نمی باشد. این نوع برنامه‌ریزی روی پیشرفت مباحث درسی تمرکز دارد و برای داوطلبانی مناسب است که به طور مستقل بتوانند مدیریت زمان را به دست بگیرند.

  • برنامه ریزی زمانی:

در برنامه‌ریزی زمانی، فقط مدت زمان مطالعه روی هر درس را مشخص می کنیم تنها مدت زمان مطالعه هر درس مشخص می‌شود و حجم مشخصی برای مباحث تعیین نمی کنیم. این روش برنامه ریزی کنکور برای افرادی که ترجیح می دهند تمرکز خود را روی مدیریت زمان بگذارند مناسب است. با یک برنامه ریزی هوشمندانه کنکور می توانیم این روش را با برنامه ریزی حجمی ترکیب کنیم؛ در نتیجه برنامه شما بسیار کارآمدتر می شود و نتیجه ی مطلوب تری را ارائه می‌دهد.

برنامه ریزی حجمی-زمانی

روش برنامه ریزی کنکور مدل حجمی-رمانی استانداردترین نوع برنامه‌ریزی برای کنکور می‌باشد. این برنامه‌ریزی شامل میریت ‌زمان و حجم مطالعه است. بنابراین، اگر برنامه‌ریزی شما شامل بودجه بندی زمان مطالعه برای هر مبحث (مثلاً مشخص کردن تعداد ساعت‌های موردنیاز برای مطالعه یک فصل) یا پیش‌بینی میزان حجم روزانه مطالب (مثلاً میزان پیشرفت در دروس) نیست، نیاز به بازنگری جدی دارد. در این نوع برنامه‌‌ریزی باید توازن میان زمان و حجم مباحث مورد مطالعه به وضوح مشخص شود.

برای موفقیت در کنکور سراسری، برنامه ریزی صحیح برای کنکور یکی از کلیدی‌ترین عوامل است. همانطور که پیشتر خواندید، سه نوع برنامه‌ریزی اصلی وجود دارد: برنامه‌ریزی بلندمدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدت. این سه مدل مکمل یکدیگر هستند و شما را به سمت موفقیت هدایت می‌کنند.

برنامه‌ریزی صحیح برای کنکور با ترکیب این سه نوع برنامه‌ریزی و پایبندی به آن‌ها، شما را به اهداف تحصیلی‌تان نزدیک‌تر می‌کند. با این نوع برنامه ریزی هوشمندانه کنکور به سادگی می توانید برای خود یک برنامه ریزی صحیح کنکور داشته باشید.

 

این تصویر برنامه ریزی صحیح برای کنکور است
برنامه ریزی صحیح برای کنکور

از انگیزه خود مراقبت کنید!

از عوامل کلیدی موفقیت در کنکور، انگیزه شماست. اگر انگیزه‌ای برای آینده و آزمون دادن ندارید ممکن نیست تلاش های شما برای مطالعه و پیشرفت در مسیر کنکور کافی و مستمر باشد. در ادامه آموزش برنامه ریزی کنکور، به مجموعه‌ای از روش‌ها برای افزایش انگیزه و بهره‌گیری از برنامه ریزی هوشمندانه کنکور می‌پردازیم.

1. خواب کافی داشته باشید

خواب کافی یکی از المان‌های مهم و کلیدی برای حفظ انرژی و تمرکز است. کمبود یا افراط در خواب می‌تواند تأثیر منفی بر انگیزه شما بگذارد. معمولاً ۶ تا ۸ ساعت خواب شبانه برای بدن کافی است. بازدهی شما در طول شبانه روز زمانی کاهش می‌یابد که یا خواب بیش از اندازه دارید یا کمتر ازمعمول بخوابید در نتیجه این خواب بی کیفیت، خستگی و بی‌حوصلگی در شما ایجاد می‌شود.

در برنامه ریزی صحیح برای کنکور، زمان خواب و استراحت باید به‌دقت مدیریت شود تا تعادل حفظ گردد و شما همیشه احساس شادابی و پر انرزی بودن کنید.

 

2. تغذیه سالم و مقوی داشته باشید

غذاهای سنگین و چرب باعث می‌شود انرژی شما کاهش یابد و انگیزه‌تان را کم کند. در عوض، مصرف مغزیجات، میان‌وعده‌های سالم و شکلات‌های کوچک در زمان مطالعه می‌تواند انرژی و تمرکز شما را افزایش دهد. تغذیه مناسب یکی از اصول برنامه ریزی هوشمندانه کنکور است که باید جدی گرفته شود.

3. محیط مطالعه مناسب ایجاد کنید

انتخاب محل مطالعه تأثیر زیادی بر انگیزه و تمرکز شما دارد. مکانی با نور کافی، دمای مناسب و هوای تازه می‌تواند به شما کمک کند تا بهتر تمرکز کنید. از محیط‌های شلوغ، تاریک یا بیش‌ازحد گرم و سرد دوری کنید. محیطی که بسیار انرژی و آرامش‌بخش باشد خواه ناخواه در شما انگیزه ایجاد می‌کند. ایجاد محیطی مناسب باید بخشی از برنامه ریزی صحیح برای کنکور باشد.

4. تابلوی آرزوها یا اهداف درست کنید

یکی از روش‌های مؤثر در افزایش انگیزه، ساخت تابلوی آرزوهاست. روی یک تخته، اهداف و آرزوهای خود را بنویسید یا عکس‌هایی مرتبط با آن‌ها قرار دهید. اگر هدف شما قبولی در پزشکی است، عکس یک پزشک یا بیمارستان را روی تخته نصب کنید.

این کار به شما کمک می‌کند تا با استفاده از تصویرسازی ذهنی و تکنیک‌های علمی مانند اهرم رنج و لذت، انگیزه خود را تقویت کنید. این روش در علم روانشناسی بررسی شده و مورد تایید قرار گرفته است.

 

این تصویر برنامه ریزی هوشمندانه کنکور است
برنامه ریزی هوشمندانه کنکور

 

5. هر روز یک محتوای انگیزشی ببینید یا بخوانید

تماشای فیلم‌ها یا خواندن جملات انگیزشی می‌تواند انرژی مثبتی به شما بدهد. هر صبح یا شب یک ویدئو یا جمله کوتاه انگیزشی را مرور کنید. مثلاً از کتاب‌هایی مانند پله پله تا اوج زیگ زیگلار استفاده کنید. اما حتماً محتوای انگیزشی را از قبل آماده کنید تا وقت و تمرکزتان هدر نرود! وقتی انگیزه و انرژی مثبت داشته باشید هم احساس آرامش عمیقی دارید و هم شادی درونی را در درون خود احساس می‌کنید. با این کار خود به خود تمرکز در درونتان ریشه می‌زند؛ در نتیجه  برنامه ریزی صحیح برای کنکور را به خوبی انجام می‌دهید.

6. آینده را تصور کنید

یکی از دیگر روش‌های مؤثر برای حفظ انگیزه، فکر کردن به آینده و دستاوردهایتان است. تصور کنید که پس از موفقیت در کنکور، چه شادی‌ای را در خانواده ایجاد می‌کنید یا چه تأثیری بر زندگی خود خواهید گذاشت. با تصور اینکه دریک دانشگاه عالی و در رشته موردعلاقه خود قبول شده‌اید، سر کلاس نشسته‌اید و یا در محیط دانشگاه در حال قدم هستید این انگیزه را بیشتر می‌کند و انرژی مثبتی در درونتان غوغا می‌کند. این تفکر مثبت می‌تواند به شما انرژی بیشتری بدهد.

7. ساعت‌های پربازده بدن خود را شناسایی کنید

توانایی تمرکز در ساعات مختلف روز برای افراد متفاوت است. برخی صبح‌ها بهتر تمرکز می‌کنند و برخی شب‌ها. با آزمایش و بررسی، زمان‌های پربازده خود را پیدا کنید. البته توصیه می‌شود مطالعه را صبح‌ها آغاز کنید، چراکه اغلب افراد موفق دنیا کارهای مهمشان را در صبح انجام می‌دهند. یکی از کارهایی که باعث ایجاد انگیزه می‌شود این است که صبح زود از خواب بیدار شوید و در همان اول صبح به کارهایتان رسیدگی کنید و درس خواندن را پرشور‌تر آغاز کنید.

8. از دروس موردعلاقه شروع کنید

اگر حس بی‌حوصلگی دارید، مطالعه دروسی که به آن‌ها علاقه دارید، می‌تواند انرژی و انگیزه شما را بازگرداند. دروسی که در آن مهارت دارید بهتر می تواند در شما انگیزه ایجاد کند و شما را برای درس خواندن سر شوق بیاورد.  این روش ساده اما مؤثر می‌تواند بخشی از برنامه ریزی هوشمندانه کنکور شما باشد.

9. استراحت‌های منظم داشته باشید

برای افزایش بهره‌وری و جلوگیری از خستگی ذهنی، استراحت‌های کوتاه بین مطالعه ضروری است. طبق توصیه دنیل پینک در کتاب چه زمانی، بهتر است بعد از هر ۵۳ دقیقه مطالعه، ۱۷ دقیقه استراحت کنید. در این زمان از تلفن همراه دوری کنید و به فعالیت‌های آرام‌بخش مانند گوش دادن به موسیقی یا تماشای منظره بپردازید. این کارهای کوچک و در عین حال مؤثر باعث ایجاد انگیزه در درون شما می شود.

سخن آخر

کنکور مسیری چالش‌برانگیز اما قابل پیمایش است و با عبور از این مسیر آرامش خوبی را به دست خواهید آورد. با برنامه‌ریزی هوشمندانه و رعایت نکات کلیدی، می‌توانید از پیچ‌وخم‌های این مسیر با انگیزه و آرامش عبور کنید. هر قدمی که امروز برمی‌دارید، شما را به رؤیاهایتان نزدیک‌تر می‌کند. پس با مرور این نکات و اجرای آن‌ها، موفقیت خود را تضمین کنید!

موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *