گروهی که میتوانند از دانشگاه سراسری انتقالی بگیرند چه کسانی هستند؟

آخرین بروزرسانی: 25 اسفند 1402

دانش آموختگان در مقاطع کاردانی، کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی پیوسته و دکترای حرفه‌ ای این مجوز را دارند که نسبت به دریافت انتقالی از واحد های دانشگاه سراسری اقدام نمایند.

آن تعداد از دانشجویانی که موفق به دریافت موافقت دانشگاه مبدا و مقصد میباشند؛ نباید وقت را هدر دهند و تا زمان تعین شده در دانشگاه مقصد ثبت نام خود را کامل انجام دهند. در صورتی که دانشجو از درخواست ارائه شده خود به جهت میهمانی پشیمان شود، باید قبل از شروع نیمسال تحصیلی، شرایط انصراف خود را در نامه ای مکتوب به سمع و نظر اداره آموزش برساند.

دلایل اقدام دانشجویان برای گرفتن انتقالی از دانشگاه سراسری

از متداول ترین دلایلی که دانشجویان با تکیه بر آن تصمیم به گرفتن انتقالی از دانشگاه سراسری می گیرند میتوان به موارد زیر اشاره داشت :
• وجود مسافت بالا میان محل سکونت دانشجو با دانشگاه
• درگیری دانشجو با برخی بیماری های خاص
• دست و پنجه نرم کردن والدین دانشجویان با برخی مشکلات از جمله دچار بودن به بیماری خاصی
• کفیل بودن دانشجو
• به چالش کشیده شدن دانشجو به سبب شرایط نامناسب رفاهی محل تحصیل
• عدم رضایت از هیات علمی نا مناسب دانشگاه مبدا
• مشکلات دریافت خوابگاه
• تاهل یافتن در دوران دانشجویی
• تولد فرزند دانشجو

شرایط انتقالی از دانشگاه سراسری

دانشجویانی که تصمیم دارند که میهمان شوند یا انتقال خود را از دانشگاه مبدا بگیرند؛ باید قبل از هر اقدام دیگری تمام ضوابط و شرایط حاکم در باب انتقالی از دانشگاه سراسری را مد نظر قرار دهند که به شرح زیر است :
• یکی از این شرایط مربوط به دانشجویان ترم آخر است که این افراد طبق شرایط تعیین شده حث ثبت نام در طرح انتقالی گرفتن از دانشگاه سراسری را ندارند.
• باید یک بعد زمانی از ورود دانشجو به دانشگاه سراسری گذشته باشد.(یک نیمسال تحصیلی گذشته باشد)
• دانشگاه مقصد باید گرایش و رشته مورد نظر دانشجو را داشته باشد.
• رقم نشان دهنده میانگین نمرات دانشجو از میانگین نمرات دانشجویان دانشگاه مقصد البته با همان ورودی بالاتر باشد
• حداقل معدل داوطلب ۱۳ باشد.
• امکان بهره برداری از طرح نقل و انتقال برای دانشجویان، تنها یکبار
• این امکان تنها برای دانشجویانی است که به صورت با آزمون پذیرفته شده اند و برای دانشجویانی که به صورت بدون آزمون پذیرفته شده اند، امکان ثبت این درخواست وجود نخواهد داشت.
• امکان گرفتن انتقالی از دانشگاه های خارج از کشور به داخل کشور وجود ندارد.
• میهمانی و انتقال دانشجویان به دانشگاه هایی که فرد عضو هیئت علمی یا کارکنان آن می باشد، وجود ندارد. برای مثال دانشجویی که در دانشگاه روزانه 1 در حال تحصیل می باشد و در دانشگاه روزانه 2 جزء هیئت علمی یا کارکنان است نمی تواند از دانشگاه اول به دوم انتقالی بگیرد.
• در صورتی که دانشجو موفق به دریافت پاسخ مثبت به جهت درخواست انتقال داوطلب به عنوان دانشجوی دوره شبانه یا نوبت دوم گشت موظف است تا همه شهریه خود را در ترم های تحصیلی طبق نرخ مصوب دانشگاه مقصد پرداخت نماید
• بعد مسافتی کوتاه میان محل زندگی داوطلب و محل دانشگاه مقصد

دانشجویان برای ثبت درخواست انتقالی از دانشگاه سراسری باید از طریق چه آدرسی اقدام کنند؟
ثبت نام نقل و انتقال دانشجویی، به صورت آنلاین و از طریق سامانه سجاد به نشانی portal.saorg.ir می باشد. به صورت کلی برای دریافت انتقالی، دانشجویان به سه گروه تقسیم بندی می شوند. دانشجویانی که قصد دریافت انتقالی دائم، دانشجویانی که قصد دریافت انتقالی موقت و دانشجویانی که قصد دریافت انتقالی مبنا را دارند می باشند.

آیا امکان انتقال از دانشگاه سراسری به دانشگاه پیام نور و آزاد وجود دارد؟
با تکیه بر مصوبه وزارت علوم تحقیقات و فناوری، منتقل گشتن دانشجویان از دانشگاه سراسری به دانشگاه‌ های غیر انتقاعی و پیام نور قابل اجراست. در صورتی که دانشگاه مقصد موافقت خود را اعلام کند و دانشجو نیز موفق گردد امتیاز حد نصاب علمی را کسب کنند، همه چیز برای جابجایی دانشجو آماده است. این دانشجویان در جایگاه داوطلبان نوبت دوم یا شبانه باید شهریه خود را هماهنگ با شهریه دانشجویان نوبت دوم پرداخت کنند. توجه داشته باشید دانشجویانی که تنها یکبار در طول دوره تحصیلی خود، در پروسه انتقال از دانشگاه سراری ثبت نام و آن را اجرایی نموده اند، دیگر مجدد اجازه تکرار این درخواست را نخواهند داشت.

ممنوعیت های انتقالی از دانشگاه سراسری
همه دانشجویان این اجازه را دارند تا وابسته به جدول زمانی ارائه گشته و طبق شرایط انتقالی از دانشگاه سراسری، درخواست انتقالی خود را ثبت نماید، در حالی که باید نسبت به برخی محدودیت ها و ممنوعیت های حاکم توجه داشته باشند که عبارت هستند از :
• رد انتقال یافتن از دوره شبانه به روزانه
• عدم امکان انتقالی از دانشگاه پیام نور به دانشگاه روزانه یا شبانه
• رد درخواست انتقالی از موسسه های غیر دولتی به دولتی
• عدم موافقت با درخواست انتقالی از دانشگاه غیر دولتی به دانشکده های فنی و حرفه ای و مراکز علمی و کاربردی

زمان ثبت نام نقل و انتقالات دانشگاه سراسری
دانشجویان متقاضی که شرایط اخذ انتقالی از دانشگاه سراسری را دارا می‌ باشند، می‌توانند از اول اردیبهشت ماه تا 31 اردیبهشت نسبت به ثبت نام خود اقدام نمایند. همانند سال‌ های گذشته ثبت نام به صورت الکترونیک خواهد بود و منحصراً در سامانه وزرات علوم که معمولاً توسط دانشگاه‌ها اعلام می‌گردد صورت خواهد پذیرفت. دانشجویانی که به صورت حضوری برای ثبت درخواست خود اقدام نمایند و همچنین در سامانه‌ای غیر از سامانه معرفی شده اقدام به ثبت نام نمایند، به درخواست آن‌ها رسیدگی نخواهد شد و درخواست آنان ثبت نمی‌ گردد.

چگونگی ثبت نام نقل و انتقال دانشگاه
1. ابتدا وارد سامانه رسم سازمان امور دانشجویان (سجاد) به آدرس portal.saorg.ir شوید و گزینه“ثبت نام” را از میان گزینه های موجود انتخاب کنید.
2. میهمانی و انتقال دانشجویان به دانشگاه هایی که فرد عضو هیئت علمی یا کارکنان آن می باشد، وجود ندارد. برای مثال دانشجویی که در دانشگاه روزانه 1 در حال تحصیل می باشد و در دانشگاه روزانه 2 جزء هیئت علمی یا کارکنان است نمی تواند از دانشگاه اول به دوم انتقالی بگیرد.
3. در صفحه پیش رو کادرهای مربوط به نام، نام خانوادگی، تاریخ تولد، کد ملی، شماره همراه، آدرس پست الکترونیکی و رمز عبور که در فرم اسم نویسی برای شما به نمایش درامده است را تکمیل کنید. بخاطر داشته باشید که تکمیل موارد ستاره دار اجباری خواهد بود.
4. پس از کامل نمودن فرم با انتخاب قسمت تماس، به صورت خودکار با شما تماس گرفته خواهد شد و کد فعال سازی برای شما خوانده می شود. علاوه بر این با انتخاب گزینه پیامک، می توانید کد فعال سازی را از طریق پیامک دریافت کنید. این قسمت برای صحت سنجی شماره همراه وارد شده از سمت شما، ارائه شده است.
5. از زمانی که کد برای شما ارسال می گردد، شما تنها 5 دقیقه زمان دارید تا آن را وارد کنید. چنانچه مهلت زمان تعیین شده به پایان برسد، باید مجددا گزینه تماس یا ارسال کد را انتخاب نموده و برای دریافت کد فعال سازی، اقدام نمایید.
6. بعد از انتخاب کردن گزینه “ارسال”، نام کاربری که همان کد ملی می باشد و رمز عبور که از سوی شما تعیین شده است را به نشانی پست الکترونیکی که قبلا ثبت کرده اید ارسال خواهد شد.
7. برای تکمیل اطلاعات پروفایل خود می توانید پس از ورود، تمام مراحل درخواست نقل و انتقال خود را تکمیل کنید. اما بعدا نیز می توانید برای تکمیل فرایند اسم نویسی خود اقدام نمایید. در نظر داشته باشید که در صورت عدم مراجعه به پرتال ثبت نام، پس از یک ماه، حساب کاربری شما منقضی خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *